Kampreferat 22. juni 2008

Sæsonen reddet i sidste øjeblik

Det var med ryggen mod muren, at Johannitterne kunne løbe på banen til sæsonens sidste kamp mod sølvmedaljekandidaterne fra HIK. Kun en sejr ville med sikkerhed forhindre nedrykning, og derfor var glæden ekstra stor, da dommeren fløjtede en intens, benhård og nervepirrende kamp af med en hjemmesejr til Johannitterne på 3-2 som slutresultat.

Som så mange gange før, førte et forsvarskoks til, at Johannitterne fra start kom bagud. Dog lykkedes det Aksel at udligne, og med scoringen cementerede den målfarlige angriber også sin førsteplads på topscorerlisten med sine i alt 6 mål. Kort efter indkasserede HIK et gult kort, hvilket Johannitterne dog ikke formåede at udnytte. I stedet bragte HIK sig igen foran på et flot skud nede ved stolperoden.

Selvom Johannitterne efter pausen fortsatte det i perioder flotte spil fra 1. halvleg, førte det ikke til de helt oplagte scoringsmuligheder, og kampen lignede efterhånden en gentagelse af forårets øvrige. Symptomatisk for Johannitternes sæson var det således et selvmål af HIK, der banede vejen for sejren. Et hjørnespark fra Johannitterne blev på mærkværdig vis headet i eget mål af en HIK-forsvarer – med blot 5 minutter tilbage af kampen.

Men foræringerne ophørte ikke her, for kort efter lavede HIK et klodset frispark på Aksel, som Kiplev flot eksekverede til mål. Kiplev har været effektiv som frisparksskytte i denne sæson, hvilket har bragt ham på topscorerlistens andenplads med 4 mål, og med frisparksmålet til 3-2 fik han også taget revanchere for et tilsvarende frispark i 1. halvleg, der ramte undersiden af overliggeren.

Med sejren slutter Johannitterne på en syvendeplads i ligaen med 10 point, men vel at mærke med en imponerende målscore på 27-19, som er langt bedre end de omkringliggende hold. Havde Johannitterne i de forrige kampe på samme måde haft held i sprøjten i slutminutterne, kunne slutplaceringen let have set endnu bedre ud.