Om Johannitterne

Hvem er vi?

Den spæde begyndelse
Johannitterne er et 7 mandshold bestående af gymnasieelever fra Johannesskolen på Frederiksberg. Det hele startede som et spædt initiativ i et skolefrikvarter, hvor man fik den idé, at der skulle foregå flere sociale aktiviteter uden for skoletiden, og derfor blev det foreslået, at man skulle danne sit eget fodboldhold. Der blev hurtigt samlet støtte til idéen, og snart havde man samlet et helt hold. Herefter blev forskellige fodboldklubber kontaktet, da man ikke blot kan stille et hold uden at være tilknyttet klub. Med hjælp fra Vanløse IF blev holdet således officielt dannet d. 24. januar 2006.

Sponsorjagt
Nu manglede man blot kampdragter til holdet, og Morten, Anton og Mathias gik på jagt efter interesserede sponsorer, hvilket dog viste sig at være sværere end som så. Heldigvis kom der en hjælpende hånd fra Frederiks far i form af hans firma ATC Bilcenter. Samtidig havde man skrevet et brev til Johannesskolens ledelse om økonomisk støtte til projektet, men optimismen var meget begrænset. Derfor var glæden så meget desto større, da tilbagemeldingen blev et gedigent økonomisk indskud, der kunne gøre købet af 14 splinternye spilledragter til virkelighed.

Indendørs, grus og hjemmeside
Der var dog stadig flere måneder til græssæsonen gik i gang, så træningen bestod i indendørstræning i diverse udrangerede gymnastiksale samt lidt halvsløj grusbanetræning i ny og næ. Alle spillere glædede sig til sæsonstarten, men først ventede testkampen mod Grøndal Boldklub, hvorfra en del af inspirationen til oprettelsen af et fodboldhold var hentet. Trods nederlag på 5-2 var det et optimistisk mandskab, der kunne indlede forårssæsonen. Dette kunne bl.a. læses på Johannitternes helt egen nyoprettede hjemmeside, der lige som holdet med tiden har gennemgået store ændringer.

Forår 2006: Op og ned
Forårssæsonen blev akkurat så svær som man på forhånd havde kunnet frygte. Det var den generelle vurdering, at Johannitterne havde haft en god sæsonstart, men langsomt var det gået ned af bakke i takt med det stigende antal nederlag, de faldende tilskuertal og ikke mindst det manglende spillerfremmøde. Resultatet blev en 8.-plads i den 10 hold store liga, hvilket bestemt ikke levede op til Johannitternes høje ambitionsniveau. Aksel blev suveræn topscorer med 8 mål efter hattrick i Johannitternes to storsejre, og tilskuersnittet var 6 tilskuere pr. kamp.

Efterår 2006: Nye spillere
Til starten af efterårssæsonen kunne Johannitterne præsentere 3 forstærkninger til truppen, nemlig Christian Hessel, Sebastian Kronborg og Christopher Hansen, mens Simon Frost valgte at forlade holdet. Resultatmæssigt fortsatte efteråret, hvor foråret slap, men til gengæld fik man stablet store arrangementer på benene i form af tilskuersucceser mod Grøndal Boldklub på Vanløse Idrætspark og Johannesskolens daværende 3.g’ere. Og hvor Johannitterne kun vandt en enkel kamp i ligaen, trak man sig sejrrigt ud af 3 ud af sæsonens 4 træningskampe. Men den trods alt samlet set ringe efterårssæsonen varslede store forandringer, hvis Johannitternes eksistensgrundlag skulle bevares.

Forår 2007: Nye tider
Forandringerne skete først og fremmest i form af et klubskifte fra Vanløse IF til naboklubben FC Damsø, hvor kontingentet var halveret, men samtidig havde der været stor utilfredshed med Vanløse IF's måde at håndtere tingene på. Ligeledes havde man fået bedre træningsfaciliteter i form af Johannesskolens sportshal. Ud gik Christian Hessel, Sebastian Kronborg, Simon Vergo og Christopher Scheel, mens Andreas Kiplev og Mathias von Jessen blev indlemmet i truppen, der med skiftet var overgået fra at spille i hvidt til grønt. Disse forandringer viste sig hurtigt at give pote, da holdet nu spillede med om sejren til sidste sekund hver gang, og ofte trak sig sejrrigt ud af kampene. Der var kommet humør på holdet både på og uden for banen, og resultatet blev en flot 4.-plads.

Efterår 2007: Manglende marginaler Truppen og spilleropbakningen var intakt til efterårssæsonen, hvor holdet sågar havde erhvervet sig nye, hvide Kappa-spilletrøjer med navn bagpå, så alt pegede på endnu en sæson med Johannitterne i den bedste halvdel af tabellen. Spillemæssigt fulgte Johannitterne da også glimrende op på forårssæsonen, men nu var de så berømte små marginaler pludselig skiftet til modstandernes fordel. Dette udviklede sig efterhånden til et kompleks, hvor Johannitterne som oftest kom bagud, kæmpede sig op til en udligning men alligevel smed det hele på gulvet i de sidste sekunder. Dette resulterede i en skuffende 10.-plads, og Aksel blev topscorer for tredje gang med 5 mål i sæsonen og 25 i alt.

Forår 2008: Sidste sæson på JS
Johannitternes sidste sæson som studerende på Johannesskolen var igen præget af manglende marginaler, når kampene skulle afgøres. Spillemæssigt havde holdet således fortjent bedre end den skuffende 8.-plads. Sæsonen bød bl.a. på 2 storsejre, der banede vejen for en hele 8 forskellige målscorere. Dette vidner også om en bred deltagelse i kampene, og der var således aldrig problemer med at stille hold. Som markering af Johannesskolens nære tilknytning til Johannitterne fik to af Johannitternes fremtrædende skikkelser – sportschef og administrerende direktør Morten Grønnegaard samt pressechef og webmaster Kristian Vest – overrakt en legatportion for deres særlige indsats.

Mere end bare et fodboldhold
Intensionen har og vil altid være venskabet og sammenholdet, hvilket har gjort Johannitterne til langt mere end bare et fodboldhold. Det har været et samlingspunkt gennem hele gymnasietiden på Johannesskolen – både for spillere og for andre med tilknytning til holdet. Så selvom resultaterne på banen ikke altid har stået mål med ambitionerne, har den sociale dimension omkring Johannitterne altid båret holdet frem selv i de sværeste perioder. Selvom Johannitterne fællesnævner gennem 5 sæsoner i form af Johannesskolen er frafaldet, vil holdet fortsætte med at eksistere – i første omgang til og med efterårssæsonen 2008.


Retur til foregående

Featured spillerprofil

Morten

Topscoreliste

  • Frede: 8
  • Morten: 8
  • Mathias: 1
  • Aksel: 1

Sidste kamp

Turnering
Johannitterne - Bk. Skjold
Lørdag d. 18/10 kl. 11.00
Engen

Forrige kamp

Turnering
Amager FF - Johannitterne
Lørdag d. 11/10 kl. 11.00
John Tranums Alle